Çebi Fındık; tüketime değer veriyor, üretime değer katıyor.
◉ 19.000 m2 açık, 3650m2 kapalı alana kurulu modern tesisler
◉ Günlük 200 ton kabuklu fındık kırma kapasitesi
◉ 12 adet sinyali aynı anda kullanarak her türlü yabancı maddeyi ayıklayan ve üründe maksimum güvenlik sağlayan Lazer Hattı
◉ Ürün ve sektör gruplarına göre alternatif paket yapılandırma
Çebi Fındık Üretim Sistemi
Fındık olgunlaştıktan sonra toplama zamanı geldiğinde, kapsülleriyle birlikte toplanarak harmanlara kuruması için serilir. Yeteri kadar kurutulduktan sonra patoz adında fındık tarım makineleri yardımı ile dış kapsülünden ayrılır.
Bu işlemden sonra yeteri kadar kuruyan fındıklar Çebi Fındık uzman ekibi tarafından tespit edilir. Fındıkları üreticiden ya Çebi Fındık alır ya da üreticiler doğrudan firmanın fındık alım reyonuna fındıklarını getirir ve tartım işlemleri yapılır.
Tartım işlemleri sırasında randıman tespitleri için her bir çuvaldan belirli miktarlarda fındık alınır. Randıman işleminde fındığın yeteri kadar kuruyup kurumadığı tespit edilir. Fındık bütün şartları uygunsa depoya konulması için onay verilir.
Depoya giren fındıklar asansör yardımı ile ana depolara çıkarılır. Kabuklu fındıklar, Ana Depo’dan numaralandırılmak (kalibrasyon) üzere başka bir asansör yardımı ile kabuklu fındık eleme hatlarına verilir. Her numara için farklı depolar bulunmaktadır. Bu depolar fındığı kıracak olan taşların bir üst katında yer almaktadır.
Kırılacak fındıkların numaralarına göre kırım taşlarının milimetrik ayarları yapılır. Depoların kapakları açılarak kırım işlemleri başlar.
Kırılan kabuklu fındıklar toz ve kabuğundan Vantilatörler yardımı ile ayrılırlar. Numaralarına göre eleklerden geçerek iç fındık depolarında ayrılırlar.
Bu işlemlerden sonra seçme bantları vasıtası ile steril ortamlarda fındık seçim personeli tarafından fındık yabancı maddelerden (taç, kabuk vs.) maddelerden ayrılır.
Son aşamada, ikinci bir işlem olarak lazer hattında hassas seçimleri yapılarak ambarlara ulaşan fındıklar, 80 kg'lık çuvallara doldurularak ağızları dikilerek altılı istifler halinde uygun ortamlarda emniyet altına alınır.
DİĞER BİLGİLER